vin-nuntaNunta este unul dintre cele mai importante evenimente din viata de cuplu. Este momentul incununarii iubirii dintre doi oameni si inceputul unei frumoase calatorii in doi. Planificarea unui eveniment de o asemenea anvergura necesita timp, dedicare si atentie pentru ca fiecare detaliu al nuntii, de la aranjamentele florale pana la meniu, sa fie perfect si sa se imbine armonios.

Unul dintre aspectele principale ale petrecerii de nunta este vinul. Ati ales un restaurant din Iasi, aveti pregatite rochia de mireasa si costumul de mire, v-ati ales aranjamentele si buchetul din florile preferate, meniul si tortul, iar acum urmeaza alegerea vinului. O nunta cu un numar mare de invitati atrage dupa sine si mai multe preferinte, ceea ce face ca alegerea vinului potrivit pentru nunta sa fie destul de dificila. Putini sunt cei care inteleg asezonarea dintre preparate si tipul de vin si multi care merg pe ideea ca vinul nu trebuie amestecat. In consecinta, viitorii miri aleg vinurile neutre, alb demisec sau rosu demisec, care sa fie pe placul tuturor.

Alegerea vinului vine imediat dupa ce ati ales meniul. Preparatele pe care le vei servi la masa determina regulile de asociere cu un anumit tip de vin. In functie de meniu, se opteaza pentru un vin rosu sau alb, sec sau dulce. De asemenea, servirea vinului respecta anumite reguli si se face in etape diferite. Pentru inceput se recomanda sampanie sau un vin spumant si se continua pe timpul servirii cu vin alb. Vinul alb sau rose este de regula asociat cu aperitive, legume si preparate pe baza de peste sau pui. Felurile principale, pe baza de carne de porc, vita sau vanat se asezoneaza cu vinuri rosii, pe cand desertul se serveste alaturi de un pahar de vin alb. Este recomandat ca vinul alb sa fie intr-o proportie mai mare decat vinul rosu, cu o proportie de aproximativ 60%-40%, pe cand in sezonul cald vinul alb ar trebui sa fie in proportie de 75%.

Alegerea vinului pentru nunta se poate dovedi o sarcina usoara daca apelezi la sfaturile unor specialisti. Restaurantul Coral are experienta in organizarea de evenimente in Iasi si iti pune la dispozitie personal specializat care iti poate oferi sfaturile pentru a alege vinul potrivit preparatelor din meniu.  Cu ajutorul nostru puteti gasi solutia la una dintre cele mai importante aspecte ale nuntii si sa va bucurati impreuna cu invitatii de cel mai frumos eveniment din viata voastra. Iar ca totul sa decurga perfect la inceput pana la sfarsit, dispunem de un hotel de trei stele in Iasi in care va puteti relaxa dupa bunul plac.

Rezervari: 0754.031.164 | 0766.188.244