Sfarsitul anului ne gaseste plini de dorinta de a trece in Noul An cu bine, cu bucurie si impacare. In noaptea dintre ani ne exprimam dorintele si speram la un an mai bun, la prosperitate, buna stare si liniste. Multe dintre gandurile acestea sunt legate de traditiile si superstitiile care s-au transmis din generatie in generatie. De la obiceiul mersului cu Plugusorul si pana la obiceiuri culinare in noaptea de Revelion, in folclorul romanesc regasim traditii diverse ce au facut fata vremelniciei timpului si poarta amprenta a zecilor de generatii.

Conform traditiei, colindatorii vestesc venirea noului an, iar prin urarile lor cheama prosperiratea si bogatia in case. Plugusorul si Sorcova s-au transmis din generatie in generatie si sunt printre cele mai importante colinde cantate de romani in perioada sarbatorilor de iarna. Daca Plugusorul vorbeste mai mult despre munca agrara de peste an, Sorcova aduce in case sperantele din noul an.

Sorcova, vesela,

Să trăiţi, să-mbătrâniţi:

Ca un măr, ca un păr,

Ca un fir de trandafir.

In cultura romaneasca exista diferite superstitii si obiceiuri de anul nou. Se spune ca in noaptea dintre ani masa trebuie sa fie imbelsugata si sa se consume peste pentru a trece lin in noul an precum pestele prin apa. In schimb, se spune ca nu e bine sa consumi carne de pasare. Noul An trebuie sa te surprinda cu zambetul pe fata si sperante mari pentru anul ce vine, iar pentru a avea noroc si prosperitate trebuie sa porti o haina de culoare rosie si sa ai bani in buzunar.

Petrece in anul ce vine cele mai frumoase momente la Hotel Coral! Aici este locul in care evenimentele speciale din viata ta prind culoare, aici dai nastere amintirilor de neuitat! 

Rezervari: 0754.031.164 | 0766.188.244