hotel coral iasi

Cu multa dragoste pentru bucataria romaneasca si fiind si sezonul in care o astfel de mancare devine o placere si starneste amintiri,  Restaurantul Coral are placerea sa va impartaseasca una dintre retetele din meniul sau si anume ” Tochitura Moldoveneasca”

Stim ca exista mai multe feluri de tochituri: moldovenesca, dobrogeana, ardeleneasca, cu sos, fara sos, cu carnati, fara carnati, cu ciuperci sau fara, cu maruntaie de porc sau fara, cu branza de burduf, sau telemea si tot asa. Toate sunt extraordinar de bune si nu exista reteta perfecta de tochitura. Dar fiind moldoveni, mi se pare firesc sa o facem asa cum stim de la mama de acasa.

Ingrediente

1/2 kg pulpa de porc; 1/2 kg carnati afumati; 300 g slanina afumata; 4 linguri untura; 10 catei de usturoi;

4 cepe; sare; piper; branza; 1 ou; malai

Mod de preparare

  1. Topiti untura in ceaun, iar daca nu aveti untura lasati uleiul sa se incinga.
  2. Adaugati slanina si dupa ce aceasta s-a topit cat de cat se adauga pulpa de porc taiata bucati medii.
  3. Adaugati apa si lasati-le la fiert timp de jumatate de ora dupa care adaugati carnatii taiati bucatele.
  4. Dupa ce toata carnea s-a rumenit, adaugati ceapa taiata solzisori si usturoiul si mai lasati la fiert timp de zece minute.
  5. Cand este gata, lasati la racit si intre timp pregatiti mamaliguta.
  6. Pe centrul farfuriei puneti un castronel de mamaliguta pentru a-i da forma.
  7. Adaugati tochitura in jurul mamaligutei si radeti branza pe deasupra.
  8. Prajiti un ou si asezati-l cu atentie peste mamaliguta.

 

Va dorim pofta buna sau mai bine va invitam la noi sa gustati tochitura noastra! Va asteptam!

Rezervari: 0754.031.164 | 0766.188.244