Față de restaurantele obișnuite, cele care vor să găzduiască nunți și alte evenimente trebuie să aibă câteva facilități în plus. Acest lucru se vede încă din arhitectura fiecărui local în parte, din modul în care este organizat și împărțit spațiul. Un restaurant care poate găzdui nunți reușite va fi mult mai spațios, dar mult mai puțin intim decât un local specializat pe servirea a la carte. Acesta va avea un ring de dans delimitat, mesele organizate undeva pe marginea acestuia, iar mobilierul este și el specific. Dacă restaurantele a la carte au mese cu 2 – 12 locuri, de obicei, restaurantele de nunți vor avea doar mese cu 7 – 10 locuri, de cele mai multe ori rotunde, pentru a putea acomoda grupuri de invitați.

Amplasarea restaurantului este și ea un factor care determină destinația lui. Nunțile sunt evenimente zgomotoase, așa că vecinii trebuie să fie puțini și departe. De aceea nu este o priveliște comună un restaurant de nunți în centrul orașului, dar nici unul a la carte undeva, la periferie. Restaurantele pentru nunți nu sunt, neapărat, cele mai estetice dintre clădiri. Ele au un scop utilitar bine definit și de aceea le vom întâlni prin fel de fel de locuri fără o mare însemnătate. Nunta este despre oameni, nu despre loc în sine.

Până la urmă, alegerea pe care o faci îți aparține. Nu este obligatoriu ca nunta să presupună o adunare de sute de invitați și nici să se desfășoare în vreun cort de la marginea orașului. Totuși, înainte de a alege, gândește-te la câți oameni vei avea, cât de zgomotoși vor fi și cum vrei să fie atmosfera generală a nunții tale. Nu există o regulă generală, bătută încuie, care să atribuie anumite caraceristici restaurantelor pentru nunți. Designul actual al acestora este rezultatul multor ani de încercări și erori repetate, așa că nu putem ști niciodată cum se vor mai inova de-a lungul timpului.

Rezervari: 0754.031.164 | 0766.188.244