
Ciroba de pui cu legume -esenta sanatatii in gastronomia romaneasca
Ciorba de pui cu legume
Dupa sarbatorile de iarna fiecare dintre noi simte nevoie de o ciorbita de legume care sa iti cuprinda corpul cu aromele sale.
Pentru bunica mea, esenţa sănătăţii era ciorba sau supa. Ea te scăpa de gripă, reumatism, toxiinfecţii alimentare. O supă de legume sau de pui era o injecţie cu anticorpi şi vitamine. Ceva-ceva e adevărat, ne-o spun şi medicii, şi nutriţioniştii. Astfel se explică faptul că supa şi versiunea sa mai concentrată şi condimentată, ciorba, sunt, alături de alte feluri de mâncare, nelipsite din meniul românilor. De fapt, după cum o spun istoricii, istoria supei este, probabil, la fel de veche ca şi cea a gătitului.
Restaurantul Coral va invita la o ciorba de pui cu legume .
Ingrediente:
-1 pui -2 cepe -2 morcovi -gogosar -radacina de patrunjel-frunze de patrunjel -zeama de lamaie -sare, piper -suc de rosii -ulei de masline
Se portioneaza puiul, se fierbe bine pana ce carnea devine moale. In tot acest timp se culege din oala spuma formata. Se toaca marunt legumele si se calesc in 2 linguri de masline. Se adauga bucatile de carne si supa de pui si sucul de rosii. Se lasa sa mai fiarba cateva clocote sa se imprieteneasca aromele, se potriveste la gust cu sare, piper si zeama de lamaie. Se presara patrunjel.
Speram ca v-am starnit pofta si va invitam la masa!
Va asteptam!